1. Headline
  1. Headline
updated 1/10/2012 4:21:55 PM ET 2012-01-10T21:21:55

Question 1: Who was the first host of the TODAY show?

  1. More from TODAY.com
    1. To spank or not to spank? TODAY anchors discuss disciplining kids

      A recent New York court ruling that called spanking a “reasonable use of force” has stirred debate among parents over the ...

    2. 'Good news': Little girls battling cancer in viral photo share update
    3. Wife gives husband a surprise birthday from strangers on social media
    4. 11 things I wish I'd known about baby's second year: Listen up, Will and Kate
    5. Coke is a stain remover? 6 surprising cleaners in your home

Answer: C. Dave Garroway was the founding host in 1952. Hugh Downs came in 1962 and Tom Brokaw in 1976. David Hartman was the first host of “Good Morning America.”

Question 2: What is the name of the chimpanzee who once co-anchored the TODAY show?

Answer: B. J. Fred Muggs was the chimp who delighted viewers young and old from 1953 to 1957.

Question 3: Which female icon did Willard Scott impersonate on TODAY?

Answer: B. Carmen Miranda. Willard did the stunt on a 1983 broadcast to raise money for charity.

Question 4: Who replaced Jane Pauley when she left TODAY?

Answer: C. Deborah Norville replaced Jane Pauley in 1989. She was in turn replaced by Katie Couric in 1991.

Question 5: Which TODAY personality was known for his trademark mustache?

D. Gene Shalit. He was a TODAY regular from 1973 through 2010.

Question 6: Which star’s father created the TODAY show?

Answer: A. Sigourney Weaver. The actress’s late father, Sylvester “Pat” Weaver, was the television visionary who created TODAY, as well as “The Tonight Show.”

Question 7: Match these TODAY personalities, in the order listed, to their respective birthplaces: Ann Curry, Jenna Wolfe, Savannah Guthrie, Natalie Morales.

Answer: A. Guam, Jamaica, Arizona, Taiwan

Question 8: Which TODAY personality past or present has a sports show on HBO?

Answer: D. Bryant Gumbel is the host of HBO’s “Real Sports with Bryant Gumbel.”

Question 9: Which of these women was never a TODAY regular?

Answer: C. Kitty Carlisle. All the others had stints as regulars in the early years of TODAY.

Question 10: Which of these TODAY personalities is married to a newsperson on a competing network?

Answer: D. Al Roker is married to ABC News’ Deborah Roberts.

Discuss:

Discussion comments

,

Most active discussions

  1. votes comments
  2. votes comments
  3. votes comments
  4. votes comments

More on TODAY.com

  1. Courtesy Aldrich Family

    ‘Extraordinary’ 8-year-old boy finishes triathlon with his disabled brother

    7/22/2014 4:35:28 PM +00:00 2014-07-22T16:35:28
  1. Feds ban airlines from flying to Tel Aviv airport

    Federal aviation officials issued an order to airlines prohibiting them from flying to and from Tel Aviv’s Ben Gurion International Airport for 24 hours after a rocket struck near the airport earlier Tuesday.

    7/22/2014 5:43:01 PM +00:00 2014-07-22T17:43:01
  2. Dutch collect DNA to match with MH17 victims
  1. Prince George’s birthday: The royal tot’s 10 cutest moments

    He likes stuffed animals, he’s got chubby cheeks and he’s also pretty photogenic.

    7/22/2014 1:11:51 PM +00:00 2014-07-22T13:11:51
  2. New photos capture wonder of George turning 1 

    Kensington Palace released three pictures of Prince George to mark his birthday.

    7/21/2014 9:35:28 PM +00:00 2014-07-21T21:35:28
  3. No picky eating! How to raise a royal baby

    As Prince George turns 1, we couldn't help but ask: What exactly does it take to raise a royal baby?

    7/22/2014 6:35:04 PM +00:00 2014-07-22T18:35:04
  4. EPA file